Stacken Bilvård - allt inom bilvård och biltvätt för entusiasten

Stackens bilvårdsforum


Tråden handlar om : Mitsubishi Galant v6
Bevaka denna tråden. Då får du ett epost, när nya inlägg görs.

Postad 2005-01-04 11:37:45Moses, Vänersborg
Medlem på Stacken sedan 2005-01-02
Läst 4525 gånger 
Bilen är en 93 och har rullat 25 tusen mil och säljes för 21.000kr. Är det ett bra köp, har motorn ngt mer att ge eller?


Postad 2005-01-04 11:44:56Moses, Vänersborg
Medlem på Stacken sedan 2005-01-02
Läst 4523 gånger 
Och får man betala extra i försäkring eftersom det är en v6?


Postad 2005-01-04 16:54:40CRV,
Medlem på Stacken sedan 2003-03-20
Läst 4519 gånger 
Jag vet inte om du på allvar förväntar dig ett ja eller nej på din fråga! Ju äldre bil ju mer avgörande är ju skötseln och skicket och det är svårt att avgöra ifrån där jag sitter!
Prisbilden hjälper ju tabller (i tex ViB), Blocket mfl sajter till med att ge.
Hur länge Mitsubishis V6 motorer håller har jag ingen aning om. Det är ju mycket beroende av skötsel och hur bilen har gått (långa eller korta sträckor etc).

Försäkringsmarknaden är inte reglerad numera - så det som försäkringsbolagen bygger sina premieberäkningar på är individuellt. Men visst är svaret ja - frågan är hur mycket. Det får du fråga olika bolag om!

Slutligen vill jag tipsa dig om specifika forum för bilar. Det finns forum för många märken med intresserade ägare (tyvärr är japanska forum ganska få - förutom för sportiga bilar). Hittar du ett sådant kan du får otroligt detaljerade råd. Sök dels i vår FAQ låda (jag har listat många där) och dels sök i Google (även på engelska forum etc)

.Postad 2005-01-04 16:59:12CRV,
Medlem på Stacken sedan 2003-03-20
Läst 4518 gånger 
Förresten Moses, du frågade ju om For Mondeo härom dagen?
Skall man köpa bilar i den prisklass du talar om så krävs kunskap och tid för att göra bra köp.
Att ha en motorkunnig vän är guld värt. Har du inte en sådan så skaffa en!
Du bör redannu planera för en pengabuffert att betala reparationer med - så fundera över vad maskinen kosta att sköta (den du tittar på nu tillhör troligen inte de billigaste om något går sönder).

Du kan få mycket värdefulla råd om vad du skall se upp med och kolla på olika forum och i biltidningar begagnattester (du kan beställa gamla nummer). Både ViB och TV har sådana tester. Tänk på att valet av både modell och exxemplar är avgörande - en bil i den prisklassen kan snabbt kosta lika mycket i reparationer (om delar är dyra och/eller man inte klarar att meka med dem själv).

Lycka till med bilköpet!

MVH/CRV

För att skriva krävs att man är inloggad.Stacken är inte ansvarig för eventuella felaktigheter i innehållet i inläggen och förbehåller sig rätten att ta bort eller redigera en text vars innehåll betraktas som oseriöst eller olämpligt.
Olämpligt innehåll kan t.ex. vara pornografiska införanden, annonser med rasistiska eller liknande inslag av stötande karaktär.
Annonser vars innehåll är olagligt på något sätt kommer också att raderas.
Stacken tar inte ansvar för information som framförs i forumet, och kan inte hållas ansvarig för eventuella felaktigheter och följder därav.

Moderator för forumet är : David


Sök i bilvårdsguiderna

Däckdimension:
/
Hastighetsindex:
Kategori
Alla
Vinterdäck
Sommardäck
Vinterdäck (Dubbade)
Klicka & Spara!
Däck Till bästa pris
300 monteringsstationer runt om i landet© Stacken 1997 - 2014