Stacken Bilvård - allt inom bilvård och biltvätt för entusiasten

Mikrofiberduk vs sämskskinn





Det traditionella sämskskinnet har länge använts för eftertorkning av bilen för att få bort vatten och vattenfläckar. Det är ett skinn som oftast är taget från get, ko eller älg. Idag finns även syntetiska sämskskinn som är betydligt billigare än det riktiga sämskskinnet.


Varför använda sig av en Mikrofiberduk istället?

Mikrofiber som ”städmaterial” är ett material speciellt framtaget för att ha hög uppsugningsförmåga gentemot sin vikt samt att vara skonsamt mot det material det används på.
Fördelarna med mikrofibern är många men det som är till störst fördel, för den som är rädd om sin bil och vill ha fin lack, är att den är tvättbar i tvättmaskin. Risken för att man får smuts i duken som kan skada lacken är minimal då man kan ha en ren duk varje gång man torkar/putsar sin bil. Mikrofiberduken kan även användas för att ta bort vaxrester.

Andra fördelar med mikrofiber:
- Extremt lång livstid och kvalité, du behöver köpa EN Mikrofiberduk som räcker livet ut
- Skonsammare än bomull
- Torkar bilen helt torr efter tvätt och lämnar inga vattenfläckar eller likande efter sig
- Kan användas på bilrutorna utan att ludda
- Lätt att vrida ur och duken är mjuk mot händerna
- Tvättas i tvättmaskin på 90 grader utan sköljmedel


Användning

Mikrofiberduken används på precis samma sätt som ett sämskskinn men du kommer inte behöva vrida ur duken lika ofta som skinnet då uppsugningsförmågan är bättre. Använd duken i raka linjer över bilen och inte i cirkelrörelser.
Livstiden på duken (innan dess egenskaper försämras) är ca 500 tvättar vilket innebär att du kan tvätta din bil 500 gånger med samma duk om du tvättar den efter varje gång. Man kan alltså tvätta sin bil 10 ggr om året i 50 år med samma duk! Bra för miljön, din plånbok och framförallt din bil!


Se mer på www.biltrasan.se/index.php?ref=stacken











Sök i bilvårdsguiderna





Däckdimension:
/
Hastighetsindex:
Kategori
Alla
Vinterdäck
Sommardäck
Vinterdäck (Dubbade)
Klicka & Spara!
Däck Till bästa pris
300 monteringsstationer runt om i landet



© Stacken 1997 - 2014